Böllérversenyen elhangzott megnyitóbeszéd(2012.06.23)

A Csákánydoroszlói Civil Szervezet Közhasznú Egyesület nevében szeretnék üdvözölni mindenkit, akik ebben a szokatlan hidegben is hajlandóak voltak eljönni, és eltökélték, hogy dacolva az időjárással ,jól fogják magukat érezni.

Mi most egy kicsit ellene megyünk a korszellemnek. Mikor én voltam gyerek, dívott a háznál állatot tartani, mikor én voltam gyerek, ismertük a szomszédjainkat és kalákában jártak a szüleink segíteni egymásnak. Mikor nem a pultról vettük le az előfőzött ételt hogy utána fontosnak tűnő semmiségekkel töltsük az időnket, az emberektől elzárkózva, egyedül.

Mi, most egy kicsit, ellene megyünk a korszellemnek. Annak a korszellemnek, amiért a legfiatalabbak, már azért vannak itt, mert a családjuk nem tart otthon állatot, mert tudni akarják, hogy néz ki eredetileg a leértékelt, becsomagolt lapocka, mert már nem ismerik a szomszédjaikat, mert nem tudják, kinek kell köszönni, és ki fog nekik segíteni, vagy, hogy kitől kell félni, kiben bízzunk, és kiben pedig nem szabad.

Mi itt mindannyian, ellene mehetünk a korszellemnek. Ma délelőtt ígérhetem, itt vér fog folyni, itt állatok fognak elmúlni, itt olyan valós dolgok fognak történni, amik nem hétköznapiak. Olyan közösségi dolgok, amiket nem lehet lájkolni, vagy két kattintással megosztani.

Ezt meg kell élni. Akik ma eljöttek, azok egy olyan élményt fognak átélni, egy közös emléket szerezni, amely megnyitja az utat egymáshoz. Itt lehetőségünk van, közösen dolgozni, közösen fázni, közösen pálinkázni, megkóstolni a frissen sült pecsenyét vagy megfelezni egymással a kenyércsücskét.

Szervezetünk mindig olyan rendezvényt szeretett volna, ahol öregek és fiatalok, helyiek és városiak, beosztottak és vállalkozók egyaránt jól tudják magukat érezni, őszintén válthatnak egymással szavakat, és olyan barátságokat köthetnek, amire a hétköznapi életben, egyáltalán nincs esély.

Úgy érzem, hogy az elmúlt 7 évben, a rönkhúzással, a böllérversennyel, felvonulásokkal, faluvédelemmel, megteremtettük a lehetőséget minderre. Van lehetőségünk jobb emberekké, és jobb faluvá válni, ahol befogadják az idegeneket is, ahol kevesebb a magányos, reménynélküli ember, ahol ellapátolják az öregek háza előtt a havat, ahol figyelnek egymásra, ahol jó élni.

Mint az elején mondtam, nagyon hideg van.  Ezért kérem, nézzenek rá a maguk mellett lévőre, ha nem ismernék, mutatkozzanak be, tegeződjenek össze, és figyeljenek egymásra.

A Csákánydoroszlói Civil Szervezet Közhasznú Egyesület nevében köszöntöm a versenyzőket, a zsűrit, a közönséget, és mindenkit, aki részt vesz a programjainkon, jó szórakozást és élményeket kívánok!

^ Tetejére

Minden jog fenntartva. Facebook, Picasa, Email.

A weboldal támogatások nélkül, ingyen készült.

WeloveWeb.hu